Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Experiències amb turistes

Marcus | 14 Juliol, 2005 21:30 | latafanera.cat

A principis de juny anava amb metro tranquil·lament cap a la facultat quan uns turistes en forma de família modèlica (pare, mare i dos fills, nen i nena, naturalment) em van fer una qüestió. El pare amb un anglès correcte em va dir:

-Do you speak english?

Un servidor recordant el seu viatge a Paris va respondre tal i com fan alguns francesos quan els fan aquesta mateixa pregunta:

-A litle.

L’home confiat em va preguntar:

-How many ha...(indesxifrable) lives in Barcelona?

Si senyor! Havia aconseguit entendre tota la frase menys el substantiu principal de la pregunta. El pare de família va insistir novament. Tanmateix no podia entendre que em volia preguntar.

-What? Se’n va ocorre contestar per fer temps.

En aquell instant la resta de la família contemplava la situació. Mare i fills miraven un pare incapaç de solucionar un problema. Aleshores la dona veient que el seu marit no se’n sortia va dir en veu alta i amb una intuïció sorprenent:

-People!

Ah, per fi ho havia entès! Volien saber quanta gent vivia a Barcelona. La paraula que no aconseguia entendre abans era habitants. A continuació els vaig respondre:

-Two milions.

I van quedar satisfets. Em van donar les gràcies i van baixar a la següent parada.

En aquell moment em vaig posar a pensar. Estava meravellat per la manera com la dona havia resolt la situació. Va saber interpretar que l’únic incomprensible de la frase del seu marit per mi era habitants. De vegades em quedo meravellat per allò que la gent anomena intuïció femenina. Quan en realitat no deixa de ser res més que una gran habilitat per observar l’entorn que els envolta. Senzillament les dones tenen una gran capacitat per interpretar les senyals del seu voltant. Els homes han de fer un esforç mes gran per fer el mateix que elles.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb