Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Relk

Marcus | 18 Juliol, 2005 16:22 | latafanera.cat

L’estiu passat a traves de la pàgina www.rockcatala.com vaig fer un descobriment musical sorprenent. Un grup de música anomenat Relk. Són d’Arenys de Munt i fan un tipus de musica molt especial. Els entesos diuen que és: trip-hop, poesia, i cançó d’autor. També en diuen música electrònica del mediterrani. Jo només sé que m’agrada. I amb això en tinc prou. Després d’escoltar varies vegades la cançó que tenien penjada a la web de rockcatalà, “ mà sobre el cor” em va picar la curiositat. Google em va satisfer la meva set de respostes. No em va costar gaire trobar la seva pàgina: www.relk.org. Quina sorpresa més gran em vaig endur al veure l’apartat de música. Hi havia un disc sencer de música per baixar. Era la seva maqueta: a les pedres secretes de la sang. Catorze cançons totalment gratuïtes. Simplement esplèndides. I cada cop que les escoltava m’agradaven més. Des del inicis, i encara, ara les cançons que més m’agraden d’aquest disc són:

  1. Perquè tornis amb mi
  2. Vitralls
  3. Albada de Saó
  4. Branques del somni
  5. Orfena

Es pot dir que gràcies aquest grup el meu altre blog. www.soldemitjanit.blogspot.com  va ser possible. Molts dels relats van ser escrits amb aquest disc de fons. Eren com una font d’inspiració. Per això alguns d’ells tenen com a cita algun fragment de cançó.

Va passar l’estiu i quan va arribar novembre van treure disc nou: Branques. Aquest disc el vaig comprar. I molt satisfet en vaig quedar. Un total d’onze cançons esplèndides de les quals només cinc eren noves. Però com a mínim eren magnifiques.

  1. Terra endins
  2. Caic dins teu
  3. Pel riu dels ulls
  4. Sense temps
  5. Riera de sobirans

I quan ja no podia estar més content va arribar una gran noticia per mi. El desembre feien un concert presentació del nou disc a Barcelona. Concretament a la UPC. Mira que hi ha facultats i precisament havien d’anar a aquesta que tants records em provoca. Afortunadament un cop van començar l’espectacle res em va impedir gaudir de la música. Quin concert! Només puc dir que vaig quedar impressionat. Els directes de Relk tenen un mèrit que altres grups no poden igualar. La similitud entre les cançons en directe i les del disc es pràcticament perfecte. No és com altres grups de música que desafinen en directe. No, els de Relk, i concretament la veu de la Maria Comalat sona fantàsticament bé. Quina veu. No puc descriure la bellesa amb que canta. I com si no n’hi hagués prou la lletra de les cançons és d’una inspiració poètica sorprenent.

Més endavant a la primavera van fer un altre concert, aquest cop a l’Espai de Música i Dansa de la Generalitat de Catalunya. Com l’anterior va ser sublim.

Actualment espero la oportunitat de poder escoltar un altre directe o bé que treguin un disc nou. Espero que no triguin gaire a fer cap de les dues coses.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb