Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Buscant Nemo

Marcus | 24 Juliol, 2005 22:14 | latafanera.cat

 

L’altre dia estava a la platja i va passar quelcom que em va fer somriure. Estirat sobre la tovallola llegint Àngels i dimonis de Dan Brown els crits d’un infant em van fer perdre el fil de la novel•la. Xisclava d’emoció perquè havia vist un home vestit de submarinista sortint del mar. El nen acompanyat d’altres nens i nenes i dels seus pares respectius es van acostar cap al submarinista. El que havia cridat tant l’atenció d’aquell menut eren els peixos pescats pel submarinista.  -Què és el Nemo?- va preguntar el nen amb cara de preocupació a la seva mare. La mare evidentment va somriure i per tranquil•litzar a la criatura va dir: -No és el Nemo, ni la Dory tampoc. Després d’aquest aclariment els nens es van acostar a tocar els peixos. Casualment no era l’únic que estava contemplant l’escena dels nens. A prop meu hi havia un altre grup format per tres dones. Concretament les tres generacions d’una mateixa família: una àvia, una mare i una filla. L’àvia va comentar en veu alta: -Què diu del capità Nemo? No vaig entendre la resposta de la mare. El vent es va endur les paraules Es curiós com cada generació te els seus referents. Pels més petits Nemo és el peix de la pel•lícula de la Disney Buscant a Nemo. Pels més grans Nemo és el capità Nemo de la novel•la de Jules Verne "20.000 llegües de viatge submarí" o la seva versió cinematogràfica amb el James Mason interpretant l’intrèpid capità.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb