Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Pisos fantasma

Marcus | 28 Juliol, 2005 06:38 | latafanera.cat

Us heu preguntat mai perquè molts edificis de Barcelona estant estructurats en entresol, baixos, principal i després segueixen un ordre normal: primer pis, segon pis, i així fins l’últim? Quina necessitat hi ha de tenir tres pisos abans del primer pis pròpiament dit? Doncs això es deu senzillament a la picaresca. Segons el que m’han explicat, els anys 30 i 40 l’Ajuntament atorgava llicencies per construir edificis de, per exemple, cinc pisos. Aleshores els constructors molt hàbilment es van inventar aquest pisos fantasma. Com a resultat tenien edificis de fins a vuit pisos quan la llei els permetia fer-ne de cinc, seguint l’exemple anterior. No està malament, oi? Quan l’Ajuntament va veure el que passava per solucionar-ho va donar llicències d’obra amb limitacions d’alçada. Per entendre’ns, va autoritzar a construir edificis de cinc pisos però aquests havien de tenir una alçada màxima de quinze metres, per exemple. Així s’evitava que sortissin pisos de més.

Després de conèixer aquests fets em pregunto si aquest tipus de construcció també es va donar a altres ciutats o és un cas típic de gran ciutat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb