Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Trànsit

Marcus | 29 Setembre, 2005 18:08 | latafanera.cat

De tant en tant apareixen petits anuncis que són a autentica perla audiovisual. Aquest estiu per concienciar-nos a conduir de forma prudent el Servei Català de Trànsit i la Generalitat de Catalunya han elaborat un spot excel·lent.

A l’anunci es veuen diferents imatges del que sembla ser un pis de l’Eixample de Barcelona. Un menjador, una sala d’estar, un lavabo, una habitació amb quadres per penjar,... I de fons se sent una trista melodia a piano combinada amb la veu d’una noia que deixa un missatge (pòstum) al contestador pel seu marit. Sentim el missatge diverses vegades que diu: “Hola, carinyo. Per fi he sortit. Arribo d’aquí cinc minuts. Espera’m, eh? T’estimo”.

Finalment es veu un home dret, aparentment compungit. Aleshores apareix la veu en off: “ Aquest missatge és l’únic que li ha quedat de la Clara”.

Se que algunes persones els pot semblar un anunci depriment i no els agradarà veure’l. Però a mi m’agrada perquè mostra la tristesa d’una forma bella. És d’una estètica implacable. A més prefereixo aquestes campanyes emotives a les que mostren la crueltat d’un accident.

Xiclets

Marcus | 21 Setembre, 2005 14:53 | latafanera.cat

Lluna d'aigua impossible de pescar i d'estimar.
Caramels ensorrats , la dolçor els llavis tallats.
Aire!
Vull aire gola avall,
nova vida.
Vull respirar!!!
Aigua!
Vull aigua gola avall,
nova vida.

Ulls de terra molla. 

TIC TAC COIX, d’ Aquitamxe.

Fa poc he tornat a veure un anunci que com més veig menys entenc. El producte en qüestió són els xiclets Happydent Microtech Withe que actuen sobre les dents com si et raspallessis les dents. Deixant de banda el fet que uns xiclets difícilment poden aconseguir la mateixa acció d’un bon raspall de dents, el que em sorprèn és la història que monten per vendre’ns el xiclet. Es veuen una parella d’occidentals (home i dona, suposadament parella) enmig del desert que troben un suposat home del desert vestit de blau. L’home occidental li mostra a l’home del desert que s’ha quedat sense aigua per rentar-se les dents (ja et dic jo que si et quedes sense aigua al desert del que menys et preocuparàs es de rentar-te les dents, no?). Aleshores l’home del desert li proposa un intercanvi: aigua a canvi de quedar-se  la dona occidental. Aquí és on, sincerament, amb perdo. La dona òbviament s’enfada perquè l’home occidental la vol canviar per aigua s’aparta. Però se’n va amb l’home del desert! És pot ser més contradictori? S’enfada amb l’occidental perquè la utilitza com si fos un objecte de la seva propietat i després accedeix voluntàriament a quedar-se amb l’home del desert (i l’aigua). No ho entenc la veritat.

Opinió sobre els blogs

Marcus | 14 Setembre, 2005 20:14 | latafanera.cat

Coses que m’agraden dels blogs: 

  • La infinita diversitat de temes que es poden arribar tractar.
  • Els post curts.
  • La possibilitat de fer comentaris que permeten un contacte directe i immediat amb l’autor.

Coses que no m’agraden dels blogs: 

  • Un blog amb molts posts i sense classificar en categories (sempre que el blog tingui aquesta possibilitat per defecte).
  • Un blog que te activada la opció de mostrar el fragment inicial del post. Per poder-lo llegir s’ha de prémer (segueix).
  • Un blog que abusi de les fotos.

Pescanova

Marcus | 07 Setembre, 2005 18:51 | latafanera.cat

Si veieu l’anunci de Pescanova a TV3 hi ha una cosa que us ha de cridar l’atenció. A l’anunci es veuen uns nens vestits de mariners jugant a la recerca del tresor acompanyats de la seva mare. Aquest suposat tresor son les típiques anelles de calamar arrebossades que es guarden a "la cova de gel" o congelador. Però el més curiós de tot  és que l’anunci tot ell és en català tret d’una paraula: grumetes. No se per quin motiu no poden dir-ho en català. Que potser no existeix grumetes en català? Evidentment que sí. Grumets. Tampoc és tan difícil. Ho podria entendre si fos el nom del producte però és que no és. La conclusió que en treus: o son uns incompetents o bé ho fan per algun altre motiu ocult.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb