Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Les dones i el futbol

Marcus | 25 Maig, 2006 19:56 | latafanera.cat

Ahir a la nit a Cuatro l’Àngels Barceló feia una programa d’actualitat on entrevistava a una futbolista. Aquesta era la gran novetat: una futbolista dona que jugava tan be com els de primera divisió. Després d’escoltar uns parell de minuts l’entrevista vaig arribar a una conclusió evident per un no gaire aficionat al futbol. Tant és que siguin homes o dones futbolistes. Sentir-los a tots dos em produeix un gran avorriment.

Missió Impossible 3

Marcus | 17 Maig, 2006 17:05 | latafanera.cat

Des de principis d’any que només he pagat per anar al cine un cop.  El divendres 5 de maig ha sigut el segon. La veritat es que no em puc queixar, doncs la pel·lícula em va agradar més del que esperava. Tenia por que aquesta tercera part de la saga de Missió Impossible fos tan decepcionant com la segona. Per sort em vaig equivocar. El cinema escollit per anar-la a veure va ser l’Urgell, un cinema enorme com n’hi ha pocs.

I aquest cop en comptes de fer un petit resum de la nova entrega de les aventures de l’agent Ethan Hunt aniré directament al gra. La petita pluja d’idees que em van venint al cap mentre veig el film: 

-Des de bon principi sembla un episodi de la sèrie Alias, cosa gens estranya doncs el director del film és el mateix: J.J. Abrams. Te la mateixa estructura argumental, apareixen personatges semblants, etc...

-No tarda gaire en aparèixer l’actor secundari fetitxe del director: Greg Grunberg. Ha aparegut en totes les series en les quals el director ha participat: Alias, Felicity, i Lost (Perduts).

-Em sorprèn escoltar la veu d’un dels personatges de la sèrie Alias: el divertit tècnic Marshall, doblant un personatge idèntic al de la sèrie.

-L’escena de les catacumbes del Vaticà em recorda alguns paràgrafs del llibre Àngels i dimonis de Dan Brown.

-Com sempre el millor del film són les escenes on l’equip de l’Ethan Hunt ha de robar algun objecte (ja sigui al Vaticà o a la Xina) o capturar algun personatge pervers.

-Una de les millors escenes de la pel·lícula succeeix a la Xina, saltant pels edificis, i escapant dels dolents per carretera.

-Hi ha un parell d’escenes que semblen extretes d’altres pel·lícules. La primera és l’escena dels molins de vent que em recorda el film Velocidad terminal i la segona és quan transporten al presoner per mig d’unes carreteres enmig del mar. Molt semblants a les de Mentiras arrriesgadas.

-La meva formació acadèmica fa que pensi en el Fons Monetari Internacional (FMI) quan a la pel·lícula parlem de Fuerza Misión Impossible (FMI). 

En definitiva si us va agradar la primera Missió Impossible aquesta nova entrega no us defraudarà ja que es tracta d’una entretinguda pel·lícula d’espies amb una mica de acció, intriga i traïcions.

Jo miro Vent del plà i tu?

Marcus | 10 Maig, 2006 18:51 | latafanera.cat

M’agrada la sèrie Vent del plà que fan els dilluns i els dimarts per TV3. Des del principi que l’he seguit. D’entre tots els  personatges que apareixen a la sèrie n’hi ha un que sempre m’ha cridat l’atenció: el Rafa (Pau Roca). La raó?  Perquè m’hi sento identificat. No estic dient que m’assembli a ell ni físicament, ni psicològicament però hi ha alguna cosa familiar en la seva manera de ser i en les seves situacions. I mai no em deixa de sorprendre que sigui tan bona persona, tan tros de pa i tan just. El personatge del Rafa ha tingut dues novies. Una d’elles és la Mònica (Mar Ulldemolins) i l’altra és la Vero. I d’aquesta última voldria parlar. Te una veu i una manera de parlar sorprenent. Pronuncia les “a” d’una forma tan exageradament oberta que m’encanta. No ho puc evitar. Gaudeixo tant sentint-la parlar. A alguns potser els molestarà aquesta manera de maltractar la llengua però jo n’assaboreixo tots els matisos. Em pregunto si realment deu ser la seva forma de parlar o tot és qüestió d’interpretació.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb