Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

El millor del 2007

Marcus | 27 Desembre, 2007 15:53 | latafanera.cat

Com sempre en aquestes dates toca fer repàs del 2007. Jo no serè menys. I ho faig en forma de llista perquè sempre queda bé. Ja en podeu estar segurs que em deixo alguna cosa però per alguna cosa és una selecció.

Un restaurant: Gades, al born. (Fan unes fondes de formatges bones i variades. Per amants del formatge, tot i que també fan fondes de carn i xocolata).

Una sèrie de ciència ficció: Battelstar Galactica (encara fan ciencia ficció de la bona)

Una sèrie d’humor:  How met your mother (la millor substituta a friends)

Una sèrie de ficció: Lost (i el seu sorprenent flashfoward: quan ja et pensaves que no et sorprendrien, ho fan)

Una sèrie de ficció catalana: Porca misèria (una gran sèrie que ha arribat al seu final)

Una programa humor català: Polònia (quin riures!)

Una pel·lícula de terror: REC (ha complert la seva funció que és la de passar por o espantar-se)

Un viatge: Holanda, que inclou: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Alkmaar i  la Haia (crec que ja ho he dit tot al bloc, no cal repetir-se, oi?)

Una obra de teatre: A la Toscana (no vaig entendre el final però l’actuació va ser esplèndida)

Un gadjet: memòria USB  de 4G de Kingstone (no sabia que em feia falta fins que me la vaig comprar. La de coses que he arribat a transportar).

Un disc: Pedres Blaves de Relk (un gran grup de musica en català descobert per internet i que desitjo poder continuar escoltant)

Una feina: la que he deixat a Can Manel  com ajudant de cuina fent pollastres a l’ast (per fi s’han acabat els despertadors en cap de setmana, no més esgotament físic al final de la jornada!)

Però per sobre de tot el millor ha estat poder compartir-lo amb tu, Eva.

Coses que faria si fos president del País Valencià

Marcus | 27 Desembre, 2007 15:52 | latafanera.cat

Faria que es veiès TV3 a tot el País valencià i que la llengua predominant del Canal 9 fos el català/valencià.
I per acabar, canviaria totes les televisions del casa el senyor Camps (president del País Valencià) de tal forma que només pogués veure TV3, el 33, K3, el 300 i el 324.

Coses que faria si fos president d’escala

Marcus | 27 Desembre, 2007 15:50 | latafanera.cat

Prohibiria penjar figures del Pare Noel als balcons i les finestres. Són de tant mal gust. De vegades fa l’efecte que estiguin torturant el pobre pare Noel penjant-lo per les mans al balcó.

Coses que faria si fos el president de l’estat espanyol

Marcus | 21 Desembre, 2007 12:52 | latafanera.cat

Continuant amb l’absurda tendència que havia iniciat amb: "Coses que faria si fos un dictador benèvol" avui continuem amb: "Coses que faria si fos el president de l’estat espanyol". 

-Publicar de forma immediata i transparent les balances fiscals per saber quina és la magnitud real del dèficit fiscal de Catalunya.  

D’aquesta manera es desmentiria d’una vegada per totes la fal·làcia que Catalunya és insolidària o que Madrid és la que aporta més a l’Estat. Òbviament per evitar això s’hauria de calcular les balances fiscals amb el mètode del flux monetari que te en compte la imputació de la despesa de forma territorialitzada. En altres paraules, te en compte la diferencia entre el que l’Estat gasta en una autonomia i els impostos que paguen els seus habitants (IRPF, IVA i Impost de Societats). Aquest mètode és el que solen utilitzar la majoria de països occidentals on publiquen balances fiscals. 

No s’hauria de fer amb el mètode de flux benefici en que la despesa de l’estat a la regió en forma d’inversió beneficia per igual a tots els ciutadans de l’estat. Amb aquest mètode es permet  imputar fictíciament despesa feta a un territori cap a la resta de l’estat. Un exemple típic seria l’ampliació del Museu del Prado que es finança amb diners de tot l’Estat però els seus beneficis per ingressos es queden a Madrid. O també els funcionaris que treballen a Madrid pagats amb els impostos de tot l’estat però que viuen, consumeixen i tributen a Madrid 

En paral·lel també estaria bé que publiquessin una memòria anual territorialitzada de la despesa liquidada de l’estat per territoris. En paraules més senzilles, saber quina quantitat s’ha gastat i a on s’ha gastat del que l’estat ha  pressupostat realment. I així evitaríem allò típic de les promeses electorals: construirem 10.000 pisos de protecció oficial. I l’hora de la veritat se’n construeixen molts menys dels anunciats. 

En definitiva l’important és millorar la transparència de les administracions públiques que per alguna cosa la paguem entre tots i a la vegada ens haurien de beneficiar a tots, oi?

Coses que faria si fos un dictador benèvol

Marcus | 12 Desembre, 2007 17:15 | latafanera.cat

Inaugurem una nova secció més o menys absurda i de dubtosa continuïtat que consisteix en respondre a la pregunta: Què faries si fossis un dictador benèvol?

-Prohibir als restaurants la venda d’ampolles d’aigua de menys de 500 ml (1/2 litre) per dinar o sopar.

És una sensació tant desagradable haver-se de racionar l’aigua quan menges. I més si et porten plats picants.

-Implantar a dintre de tots els autobusos un mapa amb la ruta que fan. I a més complementar-ho amb una pantalla que t’avisi de les parades previstes.

Així s’evitaria haver de patir per saber la ruta exacta que fa l’autobús i quina és la parada que més et convé.

Nota: Voldria remarcar que tant sols intento jugar amb la idea del poder absolut durant un temps per proposar mesures que em podrien reportar algun benefici a mi i de passada potser alguns més. Quedi clar que no això no pretén ser un pamflet a favor de les dictadures.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb