Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

The amazing race (el gran reto)

Marcus | 13 Juny, 2008 18:59 | latafanera.cat

Recentment  l’Eva i jo ens hem aficionat a veure els caps de setmana un programa que fan el canal SET de Sony a través de TDT. Es diu The Amazing Race, tot i que l’han traduïda com el Gran Reto (certament era una gran repte traduir-la com la cursa sorprenent). Diumenge emeten la final de la cinquena temporada però als EUA ja van per la desena. El concurs consisteix en una cursa per parelles arreu del mon. Cada parella ha d’anar trobant pistes i superar les diferents proves a cada un dels països de la cursa. L’últim parella de cada etapa és eliminada. En definitiva és una gran gimcana arreu del planeta en que agafen avions, cotxes, animals i altres objectes estranys per obtenir un premi final d’un milió de dòlars. No està malament però tal com està el tipus de canvi millor un milió d’euros, no?

Ens vam aficionar aquest programa a mitja cursa durant la seva a Egipte quan ja havien eliminat a moltes de les parelles concursants. I és que les parelles participants és un dels grans encerts. Tenim la parella de models religiosos. Cristians devots que demanen ajuda a Deu per superar les proves. Una de les parelles que fa més ràbia és la parella d’americans guapos, ambiciosos i líders creguts. També hi ha la parella afroamericana. L’home te cara de bo i la dona sembla que mogui els fils a l’ombra. Una parella de bessones rosses, una parella formada per dues mares que juguen a bitlles, unes cosines de les quals una es de estatura reduïda. I finalment una parella de germans "pizzeros”. Les altres parelles com que no les hem arribat a veure en acció és com si no existissin.

Una de les coses divertides que té el programa és que està doblat al castellà a sobre de la versió original en anglès. Com aquells documentals de natura i ciència que feien al 33 antigament. Pot sentir com es discuteixen i s’enfaden quan les proves no van bé i a sobre posen les veus amb castellà amb menys entusiasme.

Després de veure uns quants programes he pensat que no estaria malament que TV3 fes una adaptació pels països catalans. Els podrien fer una ruta per diferents comarques de Catalunya, les illes balears, el País Valencià, la Franja d’Aragó i la Catalunya Nord. Que potser no som un país de gimcanes?

Us enllaço el principi de la cinquena temporada per fer-vos una idea del concurs.

Caminant damunt un mar de boira

Marcus | 05 Juny, 2008 18:05 | latafanera.cat

 

 

Després d'una llarga excursió fins arribar a dalt de tot de la muntanya i contemplar un mar de boira sentim les sabies paraules de l'intrèpid aventurer que ha fet el cim:

Merda! M'han caigut les claus del cotxe! I ara com torno cap a casa? 

 Una altre història de Relats conjunts.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb