Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Beneficis dels bancs i caixes d'estalvi 2003-2008

Marcus | 03 Febrer, 2009 18:50 | latafanera.cat

 

 Aquestes setmanes s’han presentat els resultats de l’any 2008 dels cinc principals bancs i caixes d’estalvi de l’estat Espanyol. Avui recollim en un senzill gràfic els beneficis de la banca en milions d’euros entre els anys 2003 i 2008. Com es pot observar el benefici no ha parat d’augmentar any rere any a excepció d’aquest últim. Tanmateix, en un context de crisi econòmica presentar resultats propers i fins i tot superiors als 1.000 milions d’euros no està gens malament.

Tal com mostren les dades existeixen dos grans bancs (el Banco Santander Central Hispano i el BBVA) amb un benefici de  8.876 i  5.020 milions d'euros respectivament superen en escreix el benefici de les altres entitats. Ambdós fa anys que estan internacionalitzats i juguen a una lliga diferent de la resta de bancs espanyols.

En tercer lloc apareix la primera caixa d’estalvis de Catalunya i de l’estat espanyol, la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona amb  1.802 milons d'euros. L’any 2007 amb la creació de Criteria es van posar les bases per a una futura expansió internacional. De moment el resultat no és l’esperat ja que el valor de les accions del holding no ha fet més que baixar. Serà qüestió de seguir esperant.

A continuació tenim el Banco Popular (1.052 milions d'euros) exposat al sector immobiliari que recentment ha hagut d’absorbir a quatre de les seves filials regionals: Banco de Castilla, Banco de Crédito Balear, Banco de Galicia y Banco de Vasconia.

Finalment en cinquè lloc tenim la caixa d’estalvis de Madrid: Caja Madrid (840 milions d'euros). Últimament en el punt de mira de la premsa per la lluita política entre l’alcalde i la presidenta de la comunitat de Madrid per fer-se amb el control de l’entitat.

Com a curiositat destacar que Caja Madrid va superar en beneficis per primera vegada a la història a la  Caixa gràcies a la venda de les accions d’Endesa l’any 2007.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb