Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Fusió de les caixes d'estalvi catalanes: Sabadell, Terrassa, Manlleu i Manresa

Marcus | 30 Juny, 2009 15:59 | latafanera.cat

Recentment ha aparegut els diaris la noticia sobre una possible fusió de tres caixes d’estalvi catalanes: Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu. També es possible que Caixa Manresa s’hi acabi afegint. La operació donaria lloc a la vuitena entitat d'estalvis espanyola amb uns actius totals de 33.441 milions d'euros a dades de desembre de 2008.

Aprofitant aquesta noticia m’agradaria ensenyar-vos uns mapes que vaig elaborar de forma artesanal. Les dades les vaig extreure de les pròpies entitats a partir de la informació que tenen penjada a les seves pàgines web (ja sigui a partir dels informes anuals o bé dels buscadors d’oficines que ofereixen). Totes les dades es van obtenir el mes de desembre de 2008.

I ara a continuació els 4 mapes.

  

   

   

 

Com podeu observar totes les caixes presenten certa expansió per tota la geografia catalana, sobretot a les comarques de l’àrea metropolitana i a les comarques de costa catalana. Com era d’esperar les dues caixes del vallesanes concentren un gran nombre d’oficines al Vallès Occidental. Caixa Sabadell (la més gran de les 4) acumula moltes oficines al les comarques del Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès. Mentre que Caixa Terrassa predomina més al Barcelonès i Baix Llobregat.

Caixa Manlleu la més petita es concentra a Osona i a les comarques de la província de Barcelona. I finalment Caixa Manresa és concentra al Bages però també la trobem a les comarques veïnes com l’Anoia, el Berguedà i Baix Llobregat.

Veient aquests mapes no seria estrany que les comarques on més es pot notar la redundància d’oficines sigui les de la província de Barcelona, especialment al Vallès Occidental, Vallès Oriental, Barcelonès i Baix Llobregat.

Frapuccino de cafè i caramel

Marcus | 29 Juny, 2009 15:42 | latafanera.cat

 

 

Quan arriba l’estiu és quan venen més de gust les begudes fresques. I una de les que m’agrada més és el frapuccino de cafè i caramel de l’Starbucks. Una deliciosa combinació de cafè, llet, nata, caramel i gel trinxat. M’encanta quan el gel triturat barrejat amb el cafè amb llet i una mica de caramel i nata puja per la canyeta. És sens dubte un dels plaers més bons i a la vegada cars. Si no recordo malament són 4,30 euros pel vas més petit, el Tall, que equival a unes 12 unces de cafè (el que en unitats del sistema internacional serien uns 350 ml). Com més gran és el vas més puja el preu.

I és que lamentablement l’Starbucks és l’únic lloc on fan aquest tipus de begudes. He vist per internet que corren receptes de com fer un frapuccino casolà però dubto que arribin a l’alçada de l’original. En el fons no deixa de ser com el cas de la cocacola. De que serveix tenir el ingredients quan l’important és saber com es fa? Tanmateix si algun dia m’animo intentaré fer-ho a casa i ja us explicaré el resultat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb