Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Al PSC no saben fer els gràfics amb excel

Marcus | 14 Juliol, 2009 22:32 | latafanera.cat

A la pàgina web del PSC expliquen amb un gràfic el nou finançament de Catalunya i el que representarà en termes de recursos per càpita. Diuen que els recursos se situaran cinc punts per sobre de la mitjana de comunitats autònomes (l'any 2012).

 

 

M'he mirat el gràfic i hi ha una cosa que m'ha cridat l'atenció. I és l'escala que han fet servir. Per l'any 2007 s'espera que els recursos per càpita siguin de 94 sobre 100. Per tant hi ha 6 punts de diferència entre l'eix i l'extrem de la barra. Si mirem l'últim any (2012) se li assigna el valor 105. És a dir 5 punts per sobre el valor 100. Per tant aquestes dues barres haurien de tenir una mida semblant. I què passa en realitat? Doncs que la barra del 2007 és més petita que la del 2012. Amb quin objectiu? Donar la sensació que s'ha millorat molt o que no s'estava tant malament. Jo d'això en dic manipulació. No se què en penseu vosaltres.

Fusió de les caixes d'estalvi catalanes: Catalunya, Tarragona i Girona

Marcus | 14 Juliol, 2009 17:41 | latafanera.cat

Fa uns dies es va publicar als principals diaris la probable segona fusió de caixes d'estalvis. Aquest cop les protagonistes són les tres caixes d'estalvi catalanes de fundació pública (depenen de les diputacions): Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Girona. Com a l’anterior entrada us ensenyo uns petits mapes artesanals sobre la distribució d’oficines per comarques. Les dades fan referència a desembre de 2008. No cal que us digui que els nombre d’oficines probablement s’hagi vist alterat per la crisi econòmica.

 

En primer lloc trobem Caixa Catalunya amb unes 750 oficines repartides per tot el territori català. Destaca per l’elevada concentració d’oficines al Barcelonès (309 oficines), Baix Llobregat (78), Vallès Occidental (71), Vallès Oriental (41) i Maresme (33). També te una presència notable a les comarques de capitals de província (Gironès, Tarragonès i Segrià) i a la resta de comarques de la província de Barcelona. A la resta de comarques te una presència testimonial.

 

 

En segon lloc hem de parlar de Caixa Tarragona amb unes 290 oficines la majoria d’elles concentrades a Tarragona. En especial al Tarragonès, i al Baix Camp però també a les terres de l’Ebre. Fora de la província de Tarragona destaquen el Barcelonès i el Segrià.

 

 


I finalment la última però no menys important és Caixa Girona amb unes 230 oficines. En podem trobar a tota la província de Girona, sobretot al Gironès i a les comarques del seu voltant. Però també n’hi ha al Barcelonès, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Maresme.

A primera vista veient aquest mapes s’observa com les caixes de Girona i Tarragona tenen una presència molt important a les províncies d’origen. Com en l’anterior fusió el possible solapament d’oficines entre les tres caixes es dona a la província de Barcelona. Sobretot al Barcelonès i a les comarques del voltant. No obstant cal recordar que s’ha d’estudiar la viabilitat oficina a oficina.

De moment estan negociant però les patronals de Tarragona i Girona no ho estan posant gens fàcil.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb