Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Evolució de la destrucció d'ocupació entre 2007 i 2010

Marcus | 07 Gener, 2011 20:13 | latafanera.cat

L'atur és un dels problemes més greus de l'economia espanyola. Com a conseqüència de la crisi econòmica es van destruir milers llocs de treball. Des de mitjans de 2007 i sobretot a partir del tercer trimestre de 2008 la destrucció d'ocupació es va accelerar de forma espectacular.

En el gràfic següent es pot veure la taxa de variació interanual de l'atur registrats per Espanya i les comunitats autònomes de Catalunya, Madrid, Pais Valencià, i Illes Balears entre 2007 i 2010.

Com podeu comprovar la major destrucció d'ocupació es produeix entre el 2007 i mitjans de 2009. I afecta de forma més intensa a regions com les Balears, València i Catalunya. A partir de mitjans de 2009 la destrucció d'ocupació es desaccelera. En altres paraules continua la pèrdua de llocs de treball però a un ritme més lent. I arribem a desembre de 2010 en què Catalunya i Balears pràcticament no destrueixen ocupació (0,2% ambdues regions) mentre que Madrid (2,2%) i Pais Valencià (4,9%) encara ho fan.

Per tant la lectura que podem fer d'aquestes dades és que el pitjor ja gairebé ha passat. Ja hem deixat d'apretar el pedal de la destrucció d'ocupació. Ara falta tornar apretar el pedal de la creació d'ocupació i reduir els 4,1 milions d'aturats (560.000 a Catalunya, 501.000 al Pais Valencià i 91.000 a les Balears).

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb