Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Benefici de les caixes d'estalvi catalanes 3er trimestre de 2009

Marcus | 09 Març, 2010 15:46 | latafanera.cat

Un trimestre més us expliquem la situació del sistema financer català i espanyol. Com és habitual ens centrem en el benefici acumulat de de les caixes d'estalvi catalanes i de la resta de l'estat espanyol fins el tercer trimestre de 2009. La font de les dades és la CECA (Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi) l'associació nacional de les 45 caixes d'estalvi espanyoles.

En el primer gràfic podeu veure el benefici de les entitats de crèdit segons la comunitat autònoma en la qual tenen la seu social. Catalunya és la regió on les caixes d'estalvi obtenen un benefici més gran. Concretament 1.662,7 milions d'euros dels quals la Caixa n'aporta 1.409,6 o el que és el mateix el 85% de benefici total de Catalunya. Les altres 9 caixes catalanes aporten el 15% del benefici restant.

 

 

La resta d'Espanya va obtenir un benefici de 2.802,2 milions d'euros. Per tant, això representa que Catalunya genera el 37,2% dels beneficis de les caixes mentre que les caixes d'estalvi espanyoles s'emporten el 62,8% restant. Un percentatge lleugerament diferent del primer i segon trimestre de 2009 en què les caixes catalanes representaven el 34% del benefici i les espanyoles el 67%. Serà interessant observar les dades del quart trimestre de 2009 per saber si es confirma aquest canvi de tendència o és una dada conjuntural.

En el segon gràfic podeu veure la variació interanual en valor absolut del benefici de les caixes d'estalvi segons el territori. Catalunya i Madrid són les regions que més diners han deixat de guanyar respecte el trimestre anterior. En altres paraules aquest tercer trimestre de 2009 Catalunya ha guanyat 603,3 milions d'euros menys que el tercer trimestre de 2008. L'única regió que ha guanyat més diners que el trimestre anterior és Asturies, tot i que és una xifra poc significativa i no representa la tendència negativa del conjunt del sector.

 


 

Finalment en el tercer gràfic podeu veure la variació interanual en percentatge del benefici de les caixes d'estalvi segons el territori. En aquest cas, la Rioja, Galicia, Madrid i les Illes Balears són les que noten més els efectes de la crisi i guanyen, aproximadament, la meitat que pel mateix trimestre però de l'any anterior. Catalunya per altra banda tan sols guanya un 27% menys que el trimestre anterior.

 


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb