Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Beneficis de les caixes d'estalvi per trimestre. Any 2009

Marcus | 20 Juny, 2010 12:08 | latafanera.cat

Després de tant de temps explicant els beneficis que han tingut les caixes d'estalvi catalanes i espanyoles trimestre a trimestre calia fer una mica de resum.
El primer gràfic podeu veure els beneficis de les caixes d'estalvi segons la comunitat autònoma on tenen la seu social però aquest cop per trimestres. Es podrien comentar moltes coses però una de les que crida l'atenció és la caiguda progresiva dels beneficis en especial al quart trimestre de 2009. Afecta a totes les CCAA però n'hi que  fins  i tot perden diners com són Andalusia, (-615,9 milions d'euros) Madrid (-356,5 milions d'euros) i en menor mesura a Castella i Lleó (-54,4 milions d'euros), Aragó (52,7 milions d'euros) i a les Illes Canàries i les Balears per valor d'11 milions d'euros cada una. D'aquest anàlisi sempre s'exclou Caja Castilla la Mancha que porta temps intervinguda i perd diners cada trimestre (en un any ha perdut 550 milions d'euros).
 
Si teniu curiositat en aquest segon gràfic podeu veure totes les caixes d'estalvi que han perdut diners durant el quart trimestre de 2009. Cal tenir en compte que moltes d'elles tot i tenir pèrdues, al final de l'any poden presentar uns resultats positius. ja que han guanya molts diners en els altres trimestres. Aquest gràfic només serveix per veure com la crisi ha afectat més a unes entitats que unes altres. Cal destacar sobretot  CajaMadrid que després de perdre molts diners durant el quart trimestre ha acabat fusionant-se amb Bancaja i altres caixes més petites (entre elles Caixa Laietana).
 

 
I ara ja per acabar un últim gràfic: el benefici trimestral de les caixes d'estalvi catalanes. Aquí no posem la Caixa perquè amb els seus 1.509,6 milions d'euros de benefici no deixava veure correctament l'evolució de les 9 restants. Com podeu veure només Caixa Tarragona, Laietana i Penedès han perdut diners el quart trimestre. La resta han aconseguit uns beneficis reduits que es compensen amb els beneficis dels altres trimestres.
 

 
Després de mirar aquest gràfics s'enten que hi hagi tantes caixes d'estalvi en procesos de fusió i absorció. Veient com anaven les coses han preferit fusionar-se que perdre més diners o pitjor: acabar essent intervingundes pel Banc d'Espanya. De tot el procès de fusió només hem de lamentar la pèrdua de dues caixes d'estalvi catalanes: Penedès i Laietana que tot i conservar algunes oficines i l'obra social han perdut la seu social que anirà a Madrid on decidiran la política econòmica de la caixa. Però això ja és un altre assumpte a tractar que analitzarem com podrem quan es vagin publicant les dades pertinents.

Comentaris

Molt interessant

Invercat | 12/07/2010, 21:04

Marcus, felicitats! Es molt interessant el post i molt ben exposades les dades per poder fer un anàlisis i treure conclusions.

Invercat.

Re: Beneficis de les caixes d'estalvi per trimestre. Any 2009

Marcus | 17/07/2010, 16:27

Gràcies pel comentari. Sempre tinc la sensació que ningu s'ho llegeix. Només que una persona contesti ja em dono per satisfet :)
Fa temps que no actualitzes el teu bloc (ser que no soc cap bon exemple). A veure amb que ens sorprens

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb