Blogbuster

El Blog de l'estiu, de la tardor, de l'hivern i de la primavera.

Benefici de les caixes d'estalvi catalanes 1er trimestre de 2010

Marcus | 17 Juliol, 2010 17:56 | latafanera.cat

Avui començarem a analitzar la situació financera de les caixes d'estalvi catalanes i espanyoles per l'any 2010. Sembla mentida però ja ha passat un any des de que vam començar a parlar d'aquest tema. Feta aquesta petita introducció comencem amb el tema. Com sempre comentar que la font de les dades és la CECA l'associació de les caixes d'estalvi presidida ara pel president de la Caixa (Isidre Fainé).
 
En el primer gràfic podeu veure el benefici de les entitats de crèdit segons la comunitat autònoma on tenen la seu social. Com és habitual Catalunya és la regió on les caixes d'estalvi obtenen un benefici més elevat. En concret 561,5 milions d'euros dels quals la Caixa n'aporta 502 i que representen el 89% del total de Catalunya. Els altres 60 milions d'euros provenen de les 9 caixes restants.
 

 
La resta d'Espanya va obtenir un benefici de 446,2 milions d'euros. Per tant, això representa que Catalunya genera el 56% dels beneficis de les caixes mentre que les caixes d'estalvi espanyoles s'emporten el 44% restant. Aquesta és una tendència que vam començar a observar el trimestre passat i que encara continua. Cal tenir en compte que les pèrdues de 207,9 milions d'euros de Caja Castilla la Mancha i CajaSur redueixen molt el beneficis totals. Si no comptessim aquestes dues entitats la resta d'Espanya obtindria un benefici de 654,2 milions d'euros.
 

En el segon gràfic podeu veure la variació interanual en valor absolut del benefici de les caixes d'estalvi segons el territori.  Madrid i Andalusia són les regions que més diners han deixat de guanyar respecte el mateix trimestre de l'any anterior amb 284,5 i 168,6 milions d'euros respectivament. Catalunya només ha guanyat 114,2 milions d'euros menys que el primer trimestre de 2009i això que també era un trimestre on la crisi econòmica ja havia començat. Com a curiositat destacar que totes les regions han guanyat menys diners que el trimestre anterior.


Finalment en el tercer gràfic podeu veure la variació interanual en percentatge del benefici de les caixes d'estalvi segons el territori. En aquest cas, Andalusia, Madrid, les Illes Balears i Cantabria són les que noten més els efectes de la crisi i guanyen, aproximadament, la meitat o més que pel mateix trimestre però de l'any anterior. Catalunya per altra banda tan sols guanya un 16,9% menys que el trimestre anterior.
 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb